۱۹/رمضان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۱۰ جمعه

صبح قزوین نان چایی، زینت بخش سفره عید قزوینی‌ها+ دستور پخت
کد خبر: ۲۳۴۲۲۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ ساعت: ۱۶:۲۴ ↗ لینک کوتاه

عیدانه؛

نان چایی، زینت بخش سفره عید قزوینی‌ها+ دستور پخت

نان چایی از معروف‌ترین شیرینی‌های قزوین است که علاقه‌مندان زیادی دارد.

نان چایی، زینت بخش سفره عید قزوینی‌ها+ دستور پخت
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین ، مردمان استان قزوین انسان‌هایی خوش‌ ذوق و هنرمند بوده و در این میان نیز مادران این استان پایه‌ریز تولید شیرینی سنتی قزوین هستند.

قزوین شهری است که مادران آن علاوه بر حفظ آداب و سنت ایران زمین، هنرمندی خود را نیز به نمایش می‌گذارند و با دست‌پخت خود هنر شیرینی‌پزی را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کنند.

تنوع شیرینی و خوراکی‌های سنتی در استان قزوین نشأت گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین است چراکه در سراسر ایران شهرت و آوازه‌ای دوچندان دارد.

زنان قزوینی همه ساله در این ایام به بهانه آمدن بهار و برای استقبال ازعید آستین‌ها را بالا زده و ذائقه اعضای خانواده را شیرین می‌کنند.

گرچه این سنت زیبا نسبت به گذشته کمرنگ شده اما باز هم عطر شیرینی خانگی در برخی خانه ها به مشام می‌رسد.

پخت شیرینی در خانه علاوه بر ایجاد نشاط می‌تواند کمک به سزایی نیز به اقتصاد خانواده باشد.
به همین بهانه قصد داریم شیرینی‌های معروف و خوشمزه قزوین را همراه با دستور و نکات پخت آن به مرور در صبح قزوین منتشر کنیم.

شیرینی نان چایی یکی از معروف‌ترین و در عین حال پرطرفدارترین شیرینی‌های قزوین است که
دستور پخت زیر متعلق به یکی از بانوان هنرمند قزوین است که می‌توان برای پذیرایی عید از آن استفاده کرد.

مواد لازم:
آرد ۲کیلو
پودر قند ۵۰۰گرم
روغن جامد ۱کیلو
زرده تخم مرغ ۶عدد
بکینگ پودر ۱قاشق مرباخوری
پودر هل ۱قاشق غذاخوری سرپر
ماست پرچرب ۳۵۰گرم
مواد برای رویه شیرینی:
زرده تخم مرغ ۳عدد
زعفران یک دوم قاشق چایخوری
خامه ۱قاشق چایخوری
کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه:
1.روغن جامد و پودر قند را در کاسه‌ای میریزیم_از ۲۰۰گرم کره هم می‌توان استفاده کرد_و خوب با همزن می‌زنیم تا یکدست و کرم رنگ شود.

2.بعد از اینکه یکدست شد، پودر هل با زرده‌های تخم مرغ و در صورت تمایل رنده پوست پرتقال را هم اضافه و دوباره با همزن شروع می‌کنیم به همزدن تا خوب با هم مخلوط شوند.

3.ماست با بکینگ پودر را با هم مخلوط و به مواد اضافه می‌کنیم.

4. حالا نوبت به آرد می‌رسد که کم کم اضافه و با دست مخلوط می‌کنیم و کمی هم ورز میدیم؛ فقط در حدی که آرد به خورد مواد برود(خیلی ورز نمی‌دهیم چون به روغن می‌افتد و خمیر سفت می‌شود).

5.خمیر را به صورت گلوله درآورده و بعد روی خمیر را می‌پوشانیم و نیم ساعت استراحت می‌دهیم.

6.در این فاصله تا خمیر استراحت کند زرده تخم مرغ با زعفران وخامه را در ظرفی می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.

7.خمیر را در سطح صافی با وردانه باز و قالب می‌زنیم.

8.خمیرهای قالب زده را در سینی می‌چینیم و حالا از مخلوط زرده روی شیرینی ها می‌مالیم سپس مقداری کنجد هم رویش می‌ریزیم و بعد در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۰درجه قرار می‌دهیم.(اگر خواستید روی شیرینی‌ها خوش‌رنگ‌تر شود، گریل را روشن کنید)

نکات پایانی
_حتما یک ربع قبل از شروع کار، فر را روشن کنید تا گرم شود.
_حتما آرد و پودر قند را الک کنید.
_شیرینی‌ها را در ظرف دربسته و در جای خنک نگه دارید.
انتهای پیام/7006

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان