تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین در ایام پایانی سال
یکشبه 29 مهر 1397

مدیرکل دامپزشکی قزوین خبرداد:

تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین در ایام پایانی سال

تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین در ایام پایانی سال
کد خبر: 233728/ کدخبرنگار : 23/ تاریخ انتشار: 1395/12/11 ساعت: 9:18 AM


با عنایت به در پیش بودن ایام منتهی به نوروز و افزایش میزان تقاضا و عرضه فرآورده های خام دامی در این ایام، نظارت‌های بهداشتی اداره دامپزشکی قزوین بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی تشدید خواهد شد.



به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ دکتر سیدبهمن نقیبی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در جلسه ای که صبح امروز(چهارشنبه) به همین منظور با حضور رؤسای ادارات دامپزشکی تابعه و ادارات ستادی در محل اداره کل دامپزشکی استان قزوین برگزار شد، گفت: در پی اجرای سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور و در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحدهای استحصال، تولید، فرآوری حمل و عرضه فرآورده‌های خام دامی و تشکیل ستاد نوروزی، مقرر شد: اکیپ‌های ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات و برنامه‌های مربوط به نظارت بر واحد‌های عرضه فرآورده‌های خام دامی را ازتاریخ 15/12/95لغایت 15/1/96 از ابتدای روز تا ساعات پایانی شب برعهده گیرند.

وی ضمن تشکر از همراهی کلیه تولیدکنندگان، متصدیان حمل و مراکز نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در بالا بردن ضریب امنیت غذایی مردم افزود: هم استانی‌های محترم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و یا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده دامپزشکی، از طریق شماره تلفن1512 و یا شماره پیامک 50001512 با اداره کل دامپزشکی استان قزوین تماس حاصل بگیرند.

دکتر نقیبی تاکید کرد: یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی می‌باشد که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی، استحصال، حمل وعرضه فرآورده‌های خام دامی و اعمال نظارت بهداشتی بر مراکز پرورش دام و صنایع وابسته، از جمله این وظایف است و دامنه این نظارت‌ها شامل کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز عرضه، رستوران‌ها، کارخانجات فرآوری، خودروهای حمل گوشت و فرآورده‌های خام دامی است که از طریق بکارگیری بازرسان بهداشتی دامپزشکی و ناظرین ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل و پس از کشتار و نظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز، سفید وآلایش خوراکی انجام می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآورده‌های خام دامی شامل کارایی و فعال بودن سیستم برودتی در قصابی‌ها، مرغ فروشی‌ها، ماهی فروشی‌ها ( بصورت تازه و منجمد )، جگرکی‌ها، مراکز عرضه و توزیع تخم مرغ و عسل، مراکز فروش شیر و مشتقات لبنی، رستوران‌ها از سوی بازرسین بهداشتی اداره کل دامپزشکی، بر اساس برنامه تدوین شده صورت می‌گیرد.

این مسئول دامپزشکی تاکید کرد: نظارت بر خودروهای حمل فرآورده‌های خام دامی شامل بررسی شرایط بهداشتی خودروهای حمل، مناسب بودن سیستم برودتی و ثبت دما، صدور گواهی بهداشتی، کد رهگیری و همچنین صدور مجوز حمل محموله پس از تایید بازرسان بهداشتی از مراکز استحصال به واحدهای عرضه داخل و خارج از استان، رعایت زنجیره سرد بصورت مستمر و روزانه در حال اجراست.

گفتنی است؛ فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، فرآورده‌های گوشتی، شیر و مشتقات آن، نقش مهمی در تغذیه انسان دارند بطوریکه این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده و به علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است.

لیکن این گروه از مواد غذایی در صورت عدم رعایت ضوابط و موازین بهداشتی در زنجیره سرد، زمان تولید، استحصال، فرآوری، حمل و نقل، نگهداری، عرضه و حتی در هنگام مصرف می‌توانند به علت فساد میکروبی، شیمیایی و سایر مخاطرات خود عامل بسیاری از بیماری‌های با منشاءغذایی، از قبیل مسمومیت غذایی، عفونت روده ای و اسهال و همچنین باعث بروز بسیاری از بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان مانند تب مالت،کیست هیداتیک، تب کریمه- گنگو، انگل‌های روده ای شوند که سلامت مصرف کننده را به خطر می‌اندازد.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.