۱۴/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۴ سه شنبه

صبح قزوین سند جهاني طرح شکوفايي قزوين در سازمان ملل تصويب مي‌شود
کد خبر: ۲۰۶۸۸۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۷ ساعت: ۱۴:۲ ↗ لینک کوتاه

شهردار قزوين:

سند جهاني طرح شکوفايي قزوين در سازمان ملل تصويب مي‌شود

مسعود نصرتي از تصويب سند پايلوت جهاني اجراي طرح شکوفايي شهر قزوين در سازمان ملل در يک ماه آينده خبر داد

سند جهاني طرح شکوفايي قزوين در سازمان ملل تصويب مي‌شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی  صبح قزوین ، مسعود نصرتی،شهردار قزوین با اشاره به برنامه سازمان ملل در انتخاب شهر برای طرح شکوفایی شهری اظهار کرد: سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ از طریق UN هبیتات برنامه‌ای را اعلام کرد که براساس آن قرار شد شهرهای با ۵ شاخصه اعلام شده، خود را کاندیدا کرده و در لیست رقابتی طرح شکوفایی شهری (CPIMC) قرار گیرند.

وی افزود: ظرف دو هفته‌ای که برای این منظور مقرر شده بود ۶۸ شهر از بین ۳۴ کشور کاندیدا شدند که قزوین نیز از ایران در این لیست قرار گرفت. این شهر با توجه به ویژگی‌های خاص خود و همچنین حمایت‌های صورت گرفته از سوی دولت توانست با عبور از ۳ مرحله به عنوان شهر پایلوت انتخاب شود.

شهردار قزوین با بیان اینکه در این راستا سندی نیز برای این شهر تهیه شد، اضافه کرد: با همکاری کامل تمام مدیران استان و شورای شهر قزوین موفق شدیم بر اساس همراهی یک شورای راهبری این برنامه را هدایت کرده و آن را در اختیار مشاورین سازمان ملل قرار دهیم. در حال حاضر برنامه مصوب شده برای اجرای طرح شکوفایی شهری در قزوین، در این سازمان وجود داشته که ۱۵ و ۱۶ مرداد سند پایلوت جهانی آن به تصویب خواهد رسید.

وی در این خصوص خاطرنشان کرد: ما امیدواریم با برخورداری از این سند در برنامه‌های آتی سازمان ملل که با فاصله‌ای حدودا ۲ ماه یک‌بار برگزار می‌شود حضور سرمایه‌گذاران، بانک‌های جهانی و بنگاه‌های اقتصادی را در شهر قزوین شاهد باشیم. تلاش داریم تا بدین طریق آن دسته از نیازهای موردنظر این شهر پایلوت که دیگر صاحب سند مورد تایید سازمان ملل شده است برطرف و بر این اساس به یک شهر با آدرس برای معرفی در سطوح بین‌المللی تبدیل شویم.

نصرتی با تاکید بر اینکه قزوین اولین شهری است که در این عرصه سنجش روی آن صورت گرفته است، گفت: پروژه‌های مورد نظر در این طرح با کمک آژانس‌های سازمان ملل و سایر بخش‌های ذکر شده به زودی در این شهر اجرا خواهد شد، به گونه‌ای که می‌توانیم آن را به عنوان شهری ایرانی-اسلامی پایدار برای سایر شهرهای جهان نام ببریم.

این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که در صورت تحقق این برنامه‌ها تعریف مفهوم شکوفایی شهری مشخص می‌شود، افزود: اصلاحیه‌ای که ما نسبت به ۶ شاخصه CPI در حوزه معنویت انجام دادیم با اجرای این برنامه‌ها برای همگان تعریف خواهد شد. ما در این راه ادعا داریم اگر صاحب کالبد زیبا و موجهی باشیم و هویت و اصالت نداشته باشیم در شهرها به موفقیت نرسیده‌ایم، در حقیقت این شکوفایی شهری است که تبدیل به خوشبختی شهری می‌شود.

شهردار قزوین همچنین اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به حکم سازمان ملل موظف هستیم که موضوع شکوفایی شهری برای شهرهای اسلامی در منطقه ایران و آسیا را با هماهنگی این سازمان دنبال کنیم.

وی دارا بودن جمعیت ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر، برخورداری از پیشینه تاریخی مناسب، محسوب شدن شهر به عنوان مرکز، برخورداری از روابط بین‌المللی و ویژگی‌های اقتصادی را  شاخصه‌های لازم برای شهرهای نامزد در این رقابت اعلام کرد و گفت: شهر قزوین با ارائه اسنادی از این شاخصه‌ها و دفاع از آن‌ها موفق به دست‌یابی به این مرحله شد. ما  در سطح استان شاهد همراهی ویژه اداره کل راه و شهرسازی، استانداری و سازمان برنامه‌ریزی و سایر بخش‌های مرتبط در این راه بودیم و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نقش مهمی را در این بخش ایفا کرد.

نصرتی در بخش دیگری از سخنان خود مسئله بازآفرینی شهری را نکته‌ای اساسی در برون‌رفت از گرفتاری‌های اقتصادی دانست و افزود: بازآفرینی شهری می‌تواند در تولید اشتغال نیز نقش موثری داشته باشد. به تصور من همه شهرها باید تک به تک با توجه به ویژگی‌های منحصربه فرد خود برنامه‌ریزی داشته باشند به گونه‌ای که بدون اتکابه نفت و ذخایر ملی خود را اداره کنند.

این مقام مسئول در پایان هدف اصلی مفهوم بازآفرینی شهری را رسیدن هر شهر به پیشینه خود قلمداد کرد و گفت: قطعا شکوفایی شهری (CPI) مدلی پیشرفته برای رسیدن به بازآفرینی شهری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/1404

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان