۱۶/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۶ پنجشنبه

صبح قزوین كارگاه آموزش براي كشاورزان در رازميان اجراشد
کد خبر: ۲۰۶۰ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

مسئول خدمات جهاد كشاورزي الموت غربي:

كارگاه آموزش براي كشاورزان در رازميان اجراشد

كشاورزان در اين كارگاه كاشت، داشت و برداشت درختان گيلاس آشناشده اند.

كارگاه آموزش براي كشاورزان در رازميان اجراشد
به گزارش صبح قزوين، بيات مسئول خدمات جهاد كشاورزي بخش رودبار الموت غربي گفت: سطح باغات گيلاس الموت غربي رازميان حدود 650 هكتار است كه ارقام مختلفي در آن كشت شده است .
وي اظهار كرد: اين كارگاه آموزشي نحوه هرس كردن،پيوند زدن وشيوه درست مبارزه با آفات گيلاس را آموزش مي دهد.
وي در ادامه افزود: كشاورزان در اين كارگاه آموزشي با نحوه كود دادن به موقع، نحوه آبياري و انواع كود مناسب براي درختان گيلاس آشنا مي شوند.
و اصول باغداري را به كار مي گيرند.
گیلاس و خواص آن نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد.
درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی یک هسته است.
گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‏ باشد و دارای یک هسته است.
در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏ های قرمز، سیاه و زرد یافت می ‏شود.
گیلاس ‏ها را همیشه رسیده می ‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی ‏کنند و شما می ‏توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.
روش های کاشت، داشت وبرداشت محصولات باغبانی در منطقه الموت قزوین زمین های اختصاص یاقته به باغات در موارد زیادی شیب تند داشته و گاهی از نظر درصد سنگریزه و عمق خاک کیفیت پایین تری از اراضی اختصاص یافته به محصولات زراعی دارند .
معمولا اراضی مورد احداث درختان مثمر و غیر مثمر را نه شخم میزنند و نه تسطیح میکنند .
بلکه درختان را روی خطوطی که انتقال آب در جهت تقریبا عمود بر شیب امکان پذیر سازد می کارند .
چاله را با بیل میکنند واستفاده از مته های تراکتوری(چاله کن ها)معمول نگردیده است .
فاصله درختان ثابت نبوده و به شیب زمین بستگی دارد .
اما در سال های اخیر برای کشت درختان سیب ،گیلاس و گلابی تا حدودی فواصل متناسب در نظر گرفته اند.
فواید گیلاس: بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس‏ ها منبع غنی آنتی ‏اکسیدان‏ ها هستند.
گیلاس ‏ها غذای متداولی در عصر حجر بوده‏ اند و باستان‏ شناسان بقایای هسته‏ های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره‏ های مسکونی ما قبل تاریخ یافته ‏‏اند.
گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازه ی آن، می ‏توان به خوبی از میوه ی خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.
انتهاي پيام/3003/خ

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان