مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین گفت: بیش از ۹۸ درصد محصول زعفران این شهرستان به صورت فله به استان خراسان ارسال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین گفت: بیش از 98 درصد محصول زعفران این شهرستان به صورت فله به استان خراسان ارسال می شود.
احمدرضا جعفری در گفتوگو با خبرنگار صبح قزوین ( صبح قزوین )- منطقه مرکزی- گفت: سطح زیرکشت زعفران شهرستان خمین 22 هکتار است. این میزان سطح زیر کشت پتانسیل تولید 100 کیلوگرم زعفران را دارد.
وی افزود: بیش از 98 درصد محصول تولیدی شهرستان به صورت فله به استان خراسان ارسال میشود و با زعفران تولیدی این استان ترکیب و به بازار عرضه میشود.
جعفری گفت: کشت زعفران با توجه به خشکسالیها و کاهش سطح آبدهی منابع آبی، به عنوان یک کشت جایگزین در مزارع این شهرستان جا افتاده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین ادامه داد: کشت این محصول به دنبال کم آب شدن منطقه به صورت اتوماتیکوار سال به سال در حال افزایش است، اما سطوح زیر کشت این محصول خرد و پراکنده است و متمرکز نیست.
وی عدم وجود صنف زعفرانکاران را یک خلاء در این شهرستان دانست و گفت: لازمه متمرکز شدن سطوح زیرکشت زعفران ایجاد یک تشکل توسط خود بهرهبرداران است و در این راستا میبایست بهرهبرداران در کنار یکدیگر قرار گیرند و نسبت به ایجاد صنف زعفرانکاران اقدام کنند.
جعفری بیان کرد: اگر چه در این رابطه اعلام آمادگی کردهایم، اما نبود حس همکاری در کلیه بخشها اعم از کشاورزی، صنعت و خدمات در این بخش نیز مشاهده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین ضمن اشاره به مشکلات پیش روی ایجاد یک شرکت گفت: بر این اساس از لحاظ فرهنگی هنوز حس همکاری و مشارکت به منظور ایجاد یک تشکل در میان بهرهبرداران به وجود نیامده است.
وی در ادامه نبود صنایع تبدیلی در این زمینه را یک خلاء دانست و ضمن اعلام آمادگی و حمایت از سرمایهگذار در این خصوص، گفت: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی این شهرستان که بسیار بالاست و قابل رقابت با زعفران تولیدی استان خراسان است، در راستای حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی اعلام آمادگی میکنیم.
جعفری عنوان کرد: بر اساس آزمایشات انجام شده درصد اسانس زعفران تولیدی خمین بیشتر از زعفران تولیدی خراسان است.
انتهای پیام
منبع: علمی و فناوری ایسنا
دیدگاه ها