۱۴/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۴ سه شنبه

صبح قزوین از تلماسه‌های بادزده تا سحابی پنجه گربه
کد خبر: ۱۲۸۷۳ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

بهترین تصاویر فضایی هفته؛

از تلماسه‌های بادزده تا سحابی پنجه گربه

بهترین عکس‌های فضایی هفته را به انتخاب نشنال جئوگرافیک با ما مرور کنید: از سحابی پنجه گربه و شاخ‌های خورشید گرفته تا واحه‌های صحرای آفریقا و تلماسه‌های بادزده سطح مریخ.

 از تلماسه‌های بادزده تا سحابی پنجه گربه
به گزارش صبح قزوین به نقل از خبر آنلاین؛ سحابی پنجه گربه سحابی NGC 6334 که با نام سحابی پنجه گربه نیز شناخته می‌شود، یکی از بارورترین کارخانه‌های ستاره‌سازی کهکشان راه شیری به شمار می‌رود.
این چشم‌انداز نزدیک فروسرخ از سحابی پنجه گربه، توسط دوربین تازه نصب شده ArTeMis بر روی تلسکوپ اپکس واقع در صحرای آتاکامای شیلی گرفته شده است.
سحابی پنجه گربه که در صورت فلکی کژدم (عقرب) قرار دارد، 5500 سال نوری از زمین فاصله دارد.
با پهنایی در حدود 50 سال نوری، این سحابی مساحتی به اندازه قرص ماه کامل را در آسمان اشغال می‌کند.
13-9-30-2026441     شاخ‌های شعله‌ور در این عکس فرابنفش از خورشید که توسط کاوشگر STEREO ناسا گرفته شده؛ عارضه‌های عجیبی که همانند شاخ شیطان از زیر خورشید سوزان بیرون زده است، در حقیقت دو قوس پلاسمای فوق داغ هستند که زبانه خورشیدی نامیده می‌شوند.
زبانه‌های خورشیدی که حرارت آنها به هزاران درجه سانتی‌گراد می‌رسد، رشته‌های غول‌آسایی از پلاسما هستند که در اثر میدان‌های مغناطیسی قدرتمند اطراف لکه‌های خورشیدی، به شکل روبان‌هایی عجیب و غریب پیچ می‌خورند.
13-9-30-202793 واحه‌ای در بیابان چیزی که در نگاه اول شبیه به نقاط خط بریل (خط ویژه نابینایان) به نظر می‌رسد، در حقیقت قطعه زمین‌های کشاورزی آبیاری شده‌ای هستند که در جنوب شرقی لیبی، و در میانه صحرای آفریقا واقع شده‌اند.
این عکس زیبا توسط ماهواره ژاپنی ALOS گرفته شده است.
هر کدام از نقاط سبزرنگ در عکس 1 کیلومتر قطر دارند.
شهر الجاف و باندهای فرودگاه محلی آن در گوشه بالای چپ تصویر نیز به خوبی دیده می‌شود.
13-9-30-2027224

13-9-30-2027345

 

تلماسه‌های بادزده خطوط مواجی که در این عکس می‌بینید، تلماسه‌های بادخورده‌ای روی سطح سیاره مریخ هستند که تصویر آنها توسط مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) ثبت شده است.
این تلماسه‌ها که در اثر آب و هوای مریخ و طی زمان‌های طولانی شکل گرفته‌اند، در دره Valles Marineris قرار گرفته‌اند؛ بزرگ‌ترین دره تمام منظومه شمسی که بیش از 20 برابر دره گراند کانیون زمین وسعت دارد.

انتهای پیام/3008      

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان