۱۵/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۵ چهارشنبه

صبح قزوین ایران درنشست سوریه بازیگردان اصلی بود/مذاکره با آمریکا سودی ندارد
کد خبر: ۱۱۴۸۱۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۲ ساعت: ۲۱:۴۵ ↗ لینک کوتاه

عراقچی در گفتگوی ویژه خبری:

ایران درنشست سوریه بازیگردان اصلی بود/مذاکره با آمریکا سودی ندارد

معاون وزیر امورخارجه، عرصه میدانی و عرصه دیلماسی را عامل اصلی تحقق خواسته های ایران در نشست صلح سوریه عنوان کرد و گفت: ایران در آن نشست بازیگردان اصلی بود.

ایران درنشست سوریه بازیگردان اصلی بود/مذاکره با آمریکا سودی ندارد
به گزارش سرویس سیاسی  صبح قزوین ، سید عباس عراقچی در گفتگوی ویژه خبری، با بیان اینکه در اجرای سیاست خارجی باید با اعتماد به نفس و امیدوارانه پیش برویم و آن را تقویت کنیم، گفت: دیپلمات ها باید با صلابت ، محکم و انقلابی در جهت حفظ منافع ملی پیش بروند در مذاکرات هسته ای همین که توانستیم خواسته خود را تحمیل کنیم و حقوق ملت به رسمیت شناخته شد نتیجه اراده و صلابت سیاسیت خارجی ایرانی بود.

با اعتماد به نفس سیاست خارجی انقلابی را دنبال خواهیم کرد

معاون وزیر امورخارجه، تاکید کرد: همانگونه که در حوزه دفاعی و علمی با اعتماد به نفس به پیشرفت رسیدیم در حوزه سیاست خارجی هم با اعتماد به نفس برای رسیدن به اهداف پیش می رویم و سیاست خارجی انقلابی را دنبال خواهیم کرد.

وی با اشاره به مذاکرات هسته ای، گفت: نفس مذاکرات و اینکه توانستیم نظراتمان را تحمیل و حق هسته ای را تثبیت کنیم نتیجه همین امیدواری و اعتماد به نفسی بود که در مذاکرات داشتیم.

با تبعیت از رهبری توانستیم در جریان مذاکرت مقاومت کنیم و به نتیجه برسیم

عراقچی افزود: در جریان مذاکرات برخی موارد بود که فکر نمی کردیم تحقق یابد اما رهبری ایستادند و ما هم به تبعیت از ایشان ایستادیم و نتیجه گرفتیم.

وی با بیان اینکه یک قسمت مهم دیگر کار مانده و آن اجرای برجام است، ادامه داد: اجرای برجام به اندازه رسیدن به برجام اهمیت دارد و ممکن است طرف مقابل با هزار نیرنگ از تعهداتش طفره رود لذا شروط رهبری را در اجرای برجام لحاظ خواهیم کرد.

معاون وزیر امورخارجه، گفت: از ۹ موردی که رهبری در نامه شان به آن اشاره کردند یک مورد آن مربوط می شود به قبل از برجام و ۸ مورد هم به حین اجرای برجام .

وی افزود: رهبرانقلاب در یکی از شروط خود تاکید داشتند قبل از اینکه تعهداتمان را شروع کنیم تضمین های کافی از طرف مقابل گرفته شود.

عراقچی گفت: در روز تصویب برجام که ۲۶ مهر بود این اتفاق صورت گرفت و شورای وزیران اتحادیه اروپا در بیانیه ای تحریم ها را لغو کرد. همان روز هم اوباما در قالب یادداشت ریاست جمهوری خطاب به نهادهای دولتی و ۴ وزیر دستور توقف اعمال تحریم ها را داد.

تضمین طرف مقابل محقق شده/حقوق‌دانان تا دو روز آینده نتیجه را اعلام می‌کنند

وی با بیان اینکه به نظر ما بیانیه اتحادیه اروپا و نامه اوباما تضمین لازم بود، تصریح کرد: این تضمین ظاهرا محقق شده اما حقوق دانان ما در حال بررسی سند های صادر شده (نامه اوباما و بیانیه اتحادیه اروپا)، هستند. بنابراین ظاهر امر نشان داد می دهد که مشکل نیست و قطعیت آنرا ظرف یکی دو روز آینده حقوق دانان اعلام خواهند کرد.

معاون وزیر امورخارجه، افزود: تمامی قوانینی که باید لغو می شد، بند به بند در برجام آمده است و هر تحریمی که لغو شود خدمات مربوطه به آن مانند حمل و نقل و امور بانکی نیز از تحریم خارج می شود.

سانتری فیوژها هنوز جمع نشده است

وی همچنین در در مورد تذکر ۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: سانتری فیوژها هنوز جمع نشده و تنها مقدمات آن انجام شده است.

عراقچی تاکید کرد: شرط اول رهبری مبنی بر تضمین های کتبی طرف مقابل محقق شده و منتظر نظر حقوق دانان هستیم و می توانیم در نطنز و فردو کارهایمان را شروع کنیم.

آژانس ختم همکاری با ایران را اعلام کرد/پابان بحث پی ام دی

وی با اشاره به خاتمه یافتن موضوع پی ام دی میان ایران و آژانس، گفت: تا ۱۵ اکتبر باید همکاری ما با آژانس در مورد پی ام دی کامل می شد که این امر تحقق یافت.

معاون وزیر امورخارجه، توضیح داد: در سالهای گذشته آژانس حاضر نبود ختم پرونده ایران را اعلام کند و امروز این اراده سیاسی به وجود آمده و آژانس ختم همکاری با ایران را اعلام کرد؛ یعنی اینکه دیگر از ایران سوالی ندارد.

وی با بیان اینکه گزارش آژانس مبنی بر ختم همکاری با ایران تا یکماه دیگر به شورای حکام ارائه خواهد شد، گفت: وقتی شورای حکام موضوع پی ام دی را خاتمه یافته ببیند قطعنامه ای صادر خواهد کرد و ما نیز تعهدات خود را در مرحله بعد شروع می کنیم اما تا زمان خاتمه یافتن پی ام دی در زمینه راکتور اراک و بحث ذخایر اقداماتی انجام نخواهیم داد.

رفع تحریم ها تا ۲ ماه آینده

عراقچی تاکید کرد: اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود ۲ ماه دیگر به روز اجرایی شدن برجام می رسیم که قانونا تحریم ها برداشته خواهد شد.

مذاکره با آمریکا سودی ندارد

وی همچنین با اشاره به نشست صلح سوریه گفت: ما با امریکا در مورد سوریه مذاکرات دو جانبه نداشتیم و اجازه چنین مذاکره ای هم نداریم. فقط در موضوع هسته ای اجازه داشتیم با امریکا مذاکره کنیم و حتی رهبری در بیانات روز گذشته خود در جمع مسئولان وزارت خارجه فرمودند «مواضع ما ۱۸۰ درجه تفاوت دارد»؛ لذا چنین مذاکره ای سودی ندارد.

معاون وزیر امورخارجه، افزود: مذاکرت در مورد سوریه در قالب چند جانبه بود و به ما هم اجازه داده شد در بحث سوریه حاضر شویم.

وی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا در حاشیه نشست وین، گفت: این مذاکرات تنها در مورد برجام بود و در مورد تحریم ها مذاکرات مفصلی با اروپا و امریکا داریم؛ چراکه برای تدوین دستورالعمل های رفع تحریم ها باید مشورت ها و مذاکراتی صورت بگیرد و این مذاکرات به صورت غیر رسمی تا بحال برگزار شده و از ماه نوامبر مشورت های رسمی برای تدوین دستور العمل های رفع تحریم ها خواهیم داشت.

ماجرای مشاجره لفظی ظریف و الجبیر

عراقچی با اشاره به مشاجره لفظی ظریف با وزیر خارجه عربستان گفت: این جلسه از ۹ صبح تا ۵ بعدظهر طول کشید. تمامی این ۷-۸ ساعت به جر و بحث های مفصل بین همه هیات ها انجامید و مقدار زیادی از آن، مشاجره بین ظریف و الجبیر بود.

سند نهایی نشست سوریه مبنایی برای مذاکرات پیچیده آینده

وی ادامه داد: آنچه بین ما و عربستان رد و بدل شد پرتنش و با جدل بود و ظریف سنگ تمام گذاشت تا خواسته های ایران وارد متن بیانیه شود. فکر می کنیم تصویب این سند نهایی با درج خواسته های ایران می تواند مبنایی باشد برای مذاکرات پیچیده آینده.

معاون وزیر امورخارجه، گفت: در جریان این نشست وزیر خارجه یکی از کشورها با عصبانیت گفت «ظاهرا جمع شده ایم خواسته های ظریف را تامین کنیم ».

خواسته های ایران منبعث از خواسته های مردم سوریه است

وی تاکید کرد: اینکه همه دنبال این بودند تا خواسته های ایران محقق شود به این دلیل بود که خواسته های ایران را منبعث از خواسته های مردم سوریه می دانستند.

عراقچی عرصه میدانی و عرصه دیلماسی را عامل اصلی تحقق خواسته های ایران در نشست صلح سوریه عنوان کرد و گفت: عرصه میدانی و عرصه دیپلماسی توامان باعث شد نقش ایران و حرف ایران در این نشست تعیین کننده باشد؛ لذا ایران در این نشست بازیگردان اصلی بود.

انتهای پیام/708

منبع: مهر

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان