۱۱/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۱ شنبه

صبح قزوین معترضانی جدید به روش جذب نیروهای حق‌التدریس+ پاسخ آموزش‌ و پرورش‌
کد خبر: ۱۱۳۸۹۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۷/۱۲ ساعت: ۲۱:۴۵ ↗ لینک کوتاه

اجازه استفاده از نیروی آزاد

معترضانی جدید به روش جذب نیروهای حق‌التدریس+ پاسخ آموزش‌ و پرورش‌

نیروهای حق‌التدریسی که طی سال‌های ۸۸ تا ۸۹ در آموزش‌وپرورش فعالیت می‌کردند با ارسال نامه‌ای به مجلس نسبت به عدم تعیین تکلیف آنها در مصوبه اخیر مجلس و عدم جذب حق‌التدریس آنها همانند مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی معترضند.

معترضانی جدید به روش جذب نیروهای حق‌التدریس+ پاسخ آموزش‌ و پرورش‌
به گزارش سرویس اجتماعی  صبح قزوین ، طبق مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی، آموزش و پرورش از ابتدای مهر باید برای جبران کمبود نیرو در مناطقی که نیاز دارد از مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی به صورت حق‌التدریس استفاده کند.

تا پیش از این آموزش و پرورش اجازه استفاده از نیروی آزاد نداشت بنابراین با پرداخت حق‌التدریس به کارکنان رسمی و به کارگیری معلمان در آستانه بازنشستگی کمبود نیروی خود را جبران می‌کرد اما با مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی به کارگیری نیروهای پیش‌دبستانی و شرکتی در آموزش‌وپرورش آزاد شد.

مصوبه مجلس برای جذب مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی دارای شروطی است از جمله اینکه برای جذب این افراد، آموزش‌وپرورش واقعاً باید به نیرو نیاز داشته باشد و رشته تحصیلی و جنسیت مربیان پیش‌دبستانی نیز با نیازهای آموزش و پرورش هماهنگ باشد.

با وجود مصوبه اخیر مجلس برای حل مشکل مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی، این بار نیروهای حق التدریس با ارسال نامه‌ای به خبرگزاری تسنیم عنوان می‌کنند که ادارات آموزش و پرورش از جذب حق‌التدریسی آنها سرباز می‌زنند و می‌گویند مصوبه مجلس صرفاً شامل مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی می‌شود.

در نامه نیروهای حق‌التدریس که در اختیار نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته آمده است: ما تعدادی نیروی حق‌التدریس هستیم در تاریخ 88/09/01 لغایت 89/03/31 به عنوان نیروی حق‌التدریسی در آموزش پرورش مشغول به کار بوده‌ایم. بنابر قانون الحاق سه ماده و دو تبصره به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدرسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش که در تاریخ 89/11/19 تصویب مجلس رسید و به رئیس‌جمهور وقت ابلاغ شد. بنابراین قانون از سه گروه آموزشیاران نهضت سوادآموزی، نیروهای حق‌التدریسی و نیروهای خرید خدمات آموزش در آزمون تعیین تکلیف نیروهای حق‌التدریسی که در تاریخ 90/04/03 برگزار شد شرکت کرده و حدنصاب نمره مورد نظر را کسب نکرده‌ایم.

با پیگیری‌های انجام شده نمایندگان مجلس اشتباه بودن بعضی از سوالات آزمون سال 90 مشخص شد بنابراین مجلس قانونی در تاریخ 91.08.1 تصویب و به دولت وقت ابلاغ کرد که این قانون آموزش و پرورش را مکلف نمود که در طی دوسال نیروهای خرید خدمات آموزشی را که شرایطی مشابه شرایط ما داشته و درآزمون شرکت کرده اما حد نصاب نمره لازم را کسب نکرده بودند طی آزمون مجدد در اولویت استخدام قرار دهد که بعد از پایان مهلت تعیین شده مجلس و عدم اجرای این قانون مجلس شواری اسلامی در تاریخ 94.06.15 قانونی تصویب کرد و آموزش و پرورش را مکلف جذب حق‌التدریسی نیروهای خرید خدمات آموزشی کرد ولی بعد از ابلاغ قانون ما برای ثبت‌نام به اداره آموزش و پرورش استان مراجعه کردیم اما طبق گفته مسئولان شرایط این قانون شامل ما نمی‌شود.

سیدمحمد بطحایی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص مشکل این گروه از افراد گفت:‌ مصوبه‌ای که مجلس تصویب کرده درباره پیش‌دبستانی‌ها و نیروهای شرکتی است ولی هم‌اکنون با گروهی از حق‌التدریسی‌ها مواجهیم که می‌گویند نسبت به پیش‌دبستانی‌ها صاحب حق‌تر هستند اما این حرف را باید به نمایندگان مجلس بزنند.

طبق گفته‌های بطحایی،‌ آموزش و پرورش بر اساس مصوبه مجلس فقط می‌تواند از بین مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی اقدام به جذب حق‌التدریس کند و نیروهای شرکتی نیز باید شرایطی را که در قانون مصوب مجلس آمده است داشته باشند از جمله اینکه چهار سال فعالیت کرده باشند.

این در حالی است که هنوز بخشی از مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی به ممانعت ادارات آموزش‌ و پرورش از جذب حق‌التدریسی آن‌ها معترضند.

نمایندگان مجلس معتقدند در اجرای قانون جذب مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی به صورت حق‌التدریس، مشکلاتی ایجاد شده که منجر به تجمع تعدادی از این افراد مقابل مجلس شده است. برای حل این مشکلات، جلسه‌ای میان مسئولان آموزش و پرورش و مجلسی‌ها برگزار شد تا شیوه‌های جذب نیروی حق‌التدریس که به استان‌ها ابلاغ شده است،‌ مورد بازنگری قرار گیرد.

جبار کوچکی‌نژاد در این رابطه گفته است:‌ هنوز در برخی استان‌ها از نیروهای بازنشسته استفاده می‌شود که باید این موضوع حل شود همچنین در برخی استان‌ها به شدت به مربیان پرورشی، بهداشت و مشاور نیاز است در حالی که مسئولان آموزش و پرورش تصور می‌کنند، حق‌التدریس یعنی استفاده از نیرویی که به کلاس درس می‌رود.

شهرستان‌های استان تهران نیز 110 هزار ساعت حق‌التدریس پرداخت می‌کنند که معادل آن باید نیروی انسانی جذب کنند و قرار است تا نیروهای پیش‌دبستانی و شرکتی در اولویت جذب حق‌التدریسی قرار گیرند.


انتهای پیام/7008

منبع: تسنیم

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان